Geci pilot bărbați

Cantitatea de produse: 8
Mărime
Culoarea
Prețul
Oferi
Material
Model
TIP PRODUS

Mulți dintre noi poartă geacă tip aviator fără să ne dăm seama că acest tip de geacă de pilot american are o istorie îndelungată care nu ține doar de lumea modei.

Geaca de piele pilot a fost confecționată inițial de nemți și americani și a fost folosită ca și uniformă de zbor în timpul Războaielor Mondiale. Aceste geci pilot de bărbați erau croite în stilul bomber, cu torsul foarte larg, strâmte la mâneci și la mijloc dar cu gulere proeminente. Gecile erau confecționate inițial din piele maro și mai apoi din piele neagră, făcându-le incredibil de grele. Jacheta tip aviator era foarte călduroasă și rezistentă, pe timp de iarna aceasta geacă avea gulerul îmblănit. În timp ea a fost adoptată și de către Rusia și a fost purtată de către bolșevici.

La sfârșitul anilor ‘20, America a preluat acest tip de vestimentație și l-a adaptat special pentru motocicliști făcând geaca pilot bomber impermeabilă. Gecile au început să fie comercializate în anul 1928 în New York în magazinul Harley Davidson. Începând cu anii ’40 geaca aviator de bărbați a devenit un simbol al rebeliunii fiind popularizată în filme cu Marlon Brando, James Dean și mai apoi Tom Cruise și Arnold Schwarzenegger. Tinerii rockeri, punkiști și rebeli în general au început să adopte geaca de piele în diferite croieli și popularitatea ei s-a extins.

In prezent, geaca pilot top gun este confecționată din diferite tipuri de material, de la piele ecologică ușoară până la 100% poliester, cu gulere de blană artificială și în diverse culori cum ar fi negru, roșu, verde kaki. Croiala rămâne fidelă modelului din filmul de succes Top Gun și are aceleași benzi elastice la mâneci cât și la betelie. Majoritatea gecilor conțin inserții la umăr și la piept, buzunare interioare și exterioare care se închid cu fermoar și uneori un buzunar suplimentar aplicat pe mâneca stângă securizat și el tot cu fermoar. Majoritatea acestor geci au gulerul de blană detașabil, unele având și blană pe interior pe post de căptușeală pentru vremea rece. Ele se închid cu fermoar metalic și prezintă uneori diferite catarame sau decorațiuni în preajma gulerului.

Gecile pilot sau aviator sunt purtate de obicei cu tricouri într-o culoare deschisă uniformă care contrastează cu culoarea gecii care este aproape mereu în tonuri închise. Ele pot fi purtate cu blugi sau pantaloni skinny sau clasici și cu încălțăminte sport sau bocanci. Dacă vremea este rece afară putem să purtăm și un hanorac cu glugă ca și strat intermediar între geacă și tricou.

pixel